czwartek, 29 czerwca 2017

Czereśnie i ich właściwości

W przypadku bólu czy stanu zapalnego nie trzeba od razu biec do apteki po tabletkę, bo zjedzenie kilku garści czereśni lub malin da taki sam efekt leczniczy, a na dodatek smakują o wiele lepiej.
Czereśnie:
  •  dobrze zmniejszają stan zapalny i ból, dlatego ich spożywanie daje dobre efekty w chorobach reumatycznych,
  • zawierają aktywne antocyjany, znajdujące się też w malinach,
  • są tak samo efektywne jak ibuprofen, nie dając przy tym efektów ubocznych,
  •  efektywnie blokują enzym COX, występujący przy stanie zapalnym.


Oczywiście nie należy spożywać wekowanych ani konserwowanych białym cukrem, gdyż cukier działa prozapalnie.

Jak usunąć nawozy sztuczne z warzyw i owoców.

Źródło:

Rak to nie wyrok, Ryszard Grzebyk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...